Соопштение од 193-та седница на Судски буџетски совет - 24.01.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 193-та седница на Судски буџетски совет - 24.01.2023 година

Соопштенија за јавност  |  24.1.2023

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет (СБС) на 193-та седница одржана на ден 24.01.2023 година, во рамките на своите законски надлежности согласно Законот за судски буџет донесе повеќе заклучоци и усвои:

 

  1. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец јануари 2023 година;
  2. Разгледа Барање на Совет за ИКТ бр.08-3226/1 од 09.12.2022 година за надградба, инсталација и конфигурација на Femida True Records во судовите на РСМ со присуство на Претседателот на Советот за ИКТ и информатичари од судовите;
  3. Разгледа Информација во врска со исплатата на правични надоместоци за повреда на правото за судење во разумен рок од страна на државни органи;
  4. Разгледа информација и издаде согласност за пополнување на работно место по пат на превземање по доставено барање од Судски совет на РСМ и АС Скопје;
  5. Разгледа Известување и барање за итна интервенција бр.25/2023 година од ОС Свети Николе.