Соопштение од 453-та итна седница на Судскиот совет на РСМ - 06.09.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 453-та итна седница на Судскиот совет на РСМ - 06.09.2023 година

Соопштенија за јавност  |  06.9.2023

 

 

 

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 453-та итна седница одржана на ден 06.09.2023 година  одлучи за следното:

 

Донесе  Одлуки за времено упатување на судии за вршење на судиската функција во друг суд сметано од 06.09.2023 година  за период од една (1) година од денот на упатување и тоа:

  • Во Основен суд Берово - судија Билјана Иванова од Основен суд Струмица;
  • Во Основен суд Делчево - судија Костадин Ѓорѓиев од Основен суд Струмица;
  • Во Основен суд Кичево - судиите Ахмед Идризи од Основен кривичен суд Скопје и Андреа Апостолска Малиновска од Основен граѓански суд Скопје;
  • Во Основен суд Куманово - судија Маја Каталиниќ од Основен граѓански суд Скопје;
  • Во Основен суд Прилеп - судиите Кирил Георгиев од Основен кривичен суд Скопје, Фросина Стојаноска од Основен кривичен суд Скопје и Иван Колевски од Основен суд Битола;
  • Во Основен суд Струга - судиите Пајтим Машкули од Основен граѓански суд Скопје и Јордан Јованов од Основен граѓански суд Скопје.