Соопштение за 286-та седница на Судски совет на РМ - 04.10.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 286-та седница на Судски совет на РМ - 04.10.2018 година

Соопштенија за јавност  |  01.10.2018
Седницата ќе се одржи на ден 04.10.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

      

     Судскиот совет на Република Македонија ќе одржи  седница на ден 04.10.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

     За 286-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 04.10.2018 година, со почеток во 10,00 часот


1.    Усвојување на:
•    Записник од 284-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 18.09.2017 година.

2.    Усвојување на конечни ранг листи на кандидатите за  претседатели на Апелационен суд  Скопје и Основен суд Дебар.

3.    Донесување на одлуки за избор на претседатели, по одлука бр.08-1723/1 од 20.12.2017 година, и тоа за:

•    Апелационен суд Скопје и
•    Основен суд Дебар,

4.    Усвојување на конечни ранг листи на кандидатите  за судија на Врховниот суд на Република Македонија  и  за судија на Апелационен суд Скопје.

5.    Донесување на Одлука за избор на судии, по одлука бр.08-1724/1 од 20.12.2017 година, и тоа за:

•    1( еден) судија на Врховен суд на Република Македонија за кривична област и
•    1 (еден) судија на Апелационен суд Скопје за кривична област.

6.    Разгледување на Конечниот извештај на Државниот завод за ревизија за извршена ревизија на финансиските извештаи и ревизија на усогласеност за 2017 година на  Судскиот совет на Република Македонија.

7.    Измена и дополнување на планот за јавни набавки за 2018 година.

8.    Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и тоа:

-    УПП бр.91/2018

9.    Разно