Соопштение од 411-та седница на Судскиот совет на РСМ - 09.08.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 411-та седница на Судскиот совет на РСМ - 09.08.2022 година

Соопштенија за јавност  |  10.8.2022

 

     СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 411-та седница одржана на ден 09.08.2022  година, одлучи за следното:

 

  1. Донесена е  одлука со која  утврди престанок на судиска функција, на Гордана Спиреска судија на Основниот кривичен суд Скопје, сега член на Советот, поради исполнување на услови за старосна пензија.
  2. Донесено е  Решение со кое се утврди дека  гласањето за избор  на нови членови на Судскиот совет на Република Северна Македонија од редот на судиите ќе се спроведе на ден 14.09.2022 година.
  3. Донесена е Одлука за престанок на  судија поротник на Основен кривичен суд Скопје.