Соопштение од 390-та седница на Судски совет на РСМ - 29.12.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 390-та седница на Судски совет на РСМ - 29.12.2021 година

Соопштенија за јавност  |  29.12.2021

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 390-та седница одржана на ден 27.12.2021 година и продолжението на ден 29.12.2021 година го измени дневниот ред и одлучи за следното:

 

 

 1. Усвоен е:

- Записникот од 388-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 29.11.2021 година;

 

 1. Донесена е Одлука за престанок на функцијата судија поротник на Апелациониот суд Штип поради истек на мандат на следните судии поротници:
 • Драгана Кнежевиќ;
 • Марија Штерјова;
 • Зорица Шуманска;
 • Шенај Османов;
 • Иван Николов и
 • Бобан Ристов.

 

         Донесена е Одлука за престанок на функцијата судија поротник на

        Основниот суд Крива Паланка на Дане Петровски поради навршени 60 години  старост.

 

 1. Избрани се судии поротници на Апелациониот суд Штип
 • Драгана Кнежевиќ;
 • Ценка Ефтимова;
 • Кристина Недкова;
 • Шенај Османов;
 • Иван Николов;
 • Кристијан Јованов;
 • Вероника Младеновска;
 • Рената Данева;
 • Надица Митева;
 • Силвија Костовска.

 

4. Усвоени се извештаите на судовите за третото тромесечие за 2021 година;

 

 1. Усвоена е Програмата за работа на Судскиот совет на РСМ за 2022 година;

 

 1. Усвоен е Интерениот план за следење и оценување на работата на судовите, судиите и претседателите на судовите за 2022 година;

 

 1. Усвоен е Годишен план за управување со движење на предметите во судовите во РСМ;

 

 1. .Формирани се Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

 

9. Донесен е Колективниот договор за административните службеници и другите вработени во Судскиот совет на РСМ.