Соопштение за 344--та седница на Судски совет на РСМ - 9.07.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 344--та седница на Судски совет на РСМ - 9.07.2020 година

Соопштенија за јавност  |  03.7.2020

СООПШТЕНИЕ

         Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 9.07.2020 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д
За 344-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 9.07.2020 година, со почеток во 10,00 часот

1.Усвојување на:
•Записник од 334-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 26.02.2020 година и продолжение од 27.02.2020 година и
•Записник од 342-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 22.06.2020 година.

2.Измена и дополнување на Деловникот за работа на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

3.Донесување на Одлука по Приговор изјавен од страна на судија против Одлука за прераспоредување донесена од претседател на суд.
 
4.Донесување на одлуки за продолжување на мандатот на судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот.

5.Донесување на Одлука за времено упатување на судии во Основен суд Крушево и Основен суд Делчево.

6.Донесување на Одлука за определување на ВД претседател на Апелационен суд Гостивар, Основен суд Виница и Основен суд Кратово.

7.Донесување на одлуки за констатирање на престанок на судиска функција.

8.Формирање на Комисија за подготвување на кандидатска листа за избор на член на Судски совет на Република Северна Македонија од редот на судиите од апелационо подрачје Битола.

9.Разно.