Соопштение од 343--та седница на Судски совет на РСМ - 30.06.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 343--та седница на Судски совет на РСМ - 30.06.2020 година

Соопштенија за јавност  |  30.6.2020

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 343-та седница одржана на ден 30.06.2020 година, одлучи за следното:

 1. Усвоен е:  
 • Записникот од 341-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 10.06.2020 година.

 

 1. Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и одлучи за следните претставки:

 

 • УПП  бр.401/19, 545/19, 77/20, 95/20, 126/20, 151/20, 175/20;
 • УПП бр.488/19, 46/20, 49/20, 57/20, 131/20, 144/20, 148/20, 150/20, 159/20, 171/20, 173/20, 183/20, 198/20, 202/20, 224/20;
 • УПП бр.378/19, 571/19, 40/20, 53/20, 69/20, 112/20, 121/20, 165/20, 182/20;
 • УПП  бр.456/19, 473/19, 489/19, 501/19, 100/20, 102/20, 161/20, 192/20;
 • УПП бр.353/19, 578/19, 118/20, 143/20, 168/20, 181/20, 186/20, 201/20, 209/20;
 • УПП бр.134/19, 425/19, 33/20, 38/20, 73/20, 87/20, 106/20, 157/20;
 • УПП бр.470/19, 25/20, 66/20, 78/20, 108/20, 140/20, 206/20, 216/20, 227/20, 246/20;
 • УПП бр.799/18, 111/20, 122/20, 169/20, 176/20, 185/20, 196/20;
 • УПП бр.506/18, 505/19, 529/19, 84/20, 155/20, 167/20, 180/20;
 • УПП бр.384/19, 405/19, 431/19, 494/19, 544/19, 564/19, 12/20, 45/20, 54/20, 94/20, 103/20, 128/20, 141/20, 163/20, 191/20, 205/20;

 

Претставките: УПП.бр. 559/19, 153/20 и 199/20 се повлечени и одложени за наредна седница за претставки.