Соопштение за 435-та седница на Судскиот совет на РСМ - 22.03.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 435-та седница на Судскиот совет на РСМ - 22.03.2023 година

Press realeses  |  Mar 16, 2023

СООПШТЕНИЕ


Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 22.03.2023 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:


Д Н Е В Е Н    Р Е Д


За 435-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  22.03.2023 година, со почеток во 10,00 часот


1.    Усвојување на:
•    Записник од 431-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 20.02.2023 година;

•    Записник од 433-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 13.03.2023 година;

2.    Утврдување на престанок на судиска функција поради исполнување на услови за старосна пензија;

3.    Донесување на Одлука за престанок на функцијата судија поротник;

4.    Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

-    УПП. Бр.402/22, 78/23, 91/23;
-    УПП. Бр. 28/23, 89/23, 76/23;
-    УПП. Бр. 18/23, 62/23, 90/23;
-    УПП. Бр. 84/23;
-    УПП. Бр. 19/23, 73/23, 82/23;
-    УПП. Бр. 439/22, 463/22, 9/23, 22/23;
-    УПП. Бр. 59/23, 80/23, 104/23;
-    УПП. Бр. 55/23, 86/23;
-    УПП. Бр.456/22, 3/23, 30/23, 81/23, 93/23 и

5.    Разно.