Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  29.10.2020

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет  на Република Северна Македонија известува дека сеуште е во сила  Одлуката  за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од Вирусот КОВИД- 19 донесена од Советот на ден 17.03.2020 година, како  и измените од  07.05.2020 година и 29.05.2020 година и истите е потребно да се применуваат од страна на претседателите на судовите и судиите.

Согласно Одлуката е предвидено дека претседателот на судот и судиите менаџирањето со судските предмети треба да го усогласат со мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија и надлежните здравствени органи и дека се должни  да ги преземат сите мерки на претпазливост, како би се намалил ризикот од инфекција со вирусот КОВИД-19 на судиите, судската служба, странките и другите учесници во постапката