Соопштение од 302-та седница одржана на ден 25.03.2019 и 28.02.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 302-та седница одржана на ден 25.03.2019 и 28.02.2019 година

Соопштенија за јавност  |  26.3.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 302-та седница одржана на 25.03.2019 година, одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

    

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 302-та седница одржана на ден 25.03.2019 година одлучи за следното:


1.    Расправата по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и одлучи за следните претставки:


УПП.бр.823/18,863/18,18/19,32/19,41/19,55/19,81/19;
УПП.бр.176/18,561/18,645/18,869/18,23/19,45/19,90/19,92/19;
УПП.бр.820/18, 856/18, 82/19, 93/19, 103/19, 114/19, 125/19; УПП.бр.847/18,858/18,870/18,48/19,104/19;
УПП.бр.839/18,25/19,43/19,58/19, 71/19, 79/19, 85/19;
УПП.бр.818/18, 7/19, 54/19, 65/19, 75/19;
УПП.бр.722/18, 29/19, 39/19, 88/19;
УПП.бр.636/18, 773/18, 52/19, 78/19;
УПП.бр.734/18, 804/18, 53/19, 101/19.


Расправата по претставките: УПП.бр. 719/18, 799/18, 814/18, 56/19, 710/18, 811/18, 74/19  е одложена.


Поради службено отсуство на членовите известители претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите се одложени:
УПП.бр.871/18, 63/19, 76/19, 86/19, 97/19, 108/19, 121/19;
УПП.бр.765/18, 826/18, 83/19.


2.    Донесено е Решение за престанок на судиска функција на Амир Абдулаи, судија на Апелационен суд Скопје, поради исполнување на услови за старосна пензија.


 Констатиран е престанок на функција на судија-поротник на Апелационен суд  Скопје за  Едита Јашари, по нејзино барање.


Државниот советник Зоран Тапчановски е номинирано лице за користење на Системот за собирање и обработка на статистички податоци за превенција и репресија на корупција и перење пари при Министерството за правда.