Соопштение за 315-та седница на Судски совет на РСМ - 17.07.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 315-та седница на Судски совет на РСМ - 17.07.2019 година

Соопштенија за јавност  |  12.7.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 17.07.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија...

СООПШТЕНИЕ

                           Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 17.07.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 315-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 17.07.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1.Усвојување на:
     • Записник од 311-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 18.06.2019 година.

2.Донесување на Oдлука за времено упатување на судија во Основен суд Берово.

3.Констатирање на престанок на судија-поротник на Основен кривичен суд - Скопје.

4.Расправа по извештаите на комисиите за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

5.Одлучување по барањата за повторно оценување на судиите.

6.Разно.

             Седницата под точка „4“  и „5“ од Дневниот ред е нејавна.