Соопштение за 351-та седница на Судски совет на РСМ - 03.11.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 351-та седница на Судски совет на РСМ - 03.11.2020 година

Соопштенија за јавност  |  27.10.2020

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 3.11.2020 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 351-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 3.11.2020 година, со почеток во 10,00 часот

 1. Усвојување на:
 • Записник од 349-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 15.10.2020 година.
 1. Донесување на Одлука за објавување на оглас за избор на претседател на Основен суд Гостивар.
 2. Донесување на Одлука за избор на судија во Основен суд Кавадарци, по оглас број 09-751/2 од 8.05.2020 година.
 3. Донесување на Одлука за објавување на оглас за избор на 2(двајца) судии во Основен суд Берово, 1(еден) судија во Основен суд Делчево, 1(еден) судија во Основен суд Виница и 1(еден) судија во Основен суд Крушево.
 4. Донесување на одлуки за избор на судии поротници во Основен суд Битола и за утврдување на престанок на судија поротник на Основен суд Гостивар и Основен суд Струмица.
 5. Донесување на одлуки  по поднесени барања за надомест на трошоци.
 6. Постапување по барања за повторување на постапката.
 7. Постапување по известување на Комисија на известители по барање за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.
 8. Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.
 9. Разно.