Соопштение за 297-та седница на Судски совет на РМ - 7.02.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 297-та седница на Судски совет на РМ - 7.02.2019 година

Соопштенија за јавност  |  05.2.2019
Судскиот совет на Република Македонија ќе одржи седница на ден 7.02.2019 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...
СООПШТЕНИЕ

 

                      Седницата ќе се одржи на ден 7.02.2019 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 297-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 7.02.2019 година, со почеток во 10,00 часот

 

     1. Донесување на Одлука за објавување на Оглас за избор на судии во Апелационен суд Скопје.

    2. Разгледување на Извештај на Комисија формирана во Судскиот совет на Република Македонија во врска со Извештајот за извршен увид во функционалноста на информатичкиот систем и надзор на примената на одредбите од Судскиот деловник за Основниот суд Скопје 1 Скопје, Апелациониот суд Скопје и Врховниот суд на Република Македонија.

    3. Постапување по барања за утврдување на одговорност на судија или претседател на суд.

    4. Разно.

                Седницата под точка „ 2 “ и „3“  од Дневниот ред е нејавна.