Членови на Судскиот совет учествуваат на скринингот во Брисел за Поглавје 23 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Членови на Судскиот совет учествуваат на скринингот во Брисел за Поглавје 23

Соопштенија за јавност  |  02.12.2022

 

Членови на Судскиот совет учествуваат на скринингот во Брисел за Поглавје 23

 

На Билатералниот скрининг кој во моментот се одржува во Брисел за Поглавје 23, Правосудство и фундаментални права, учествуваат претставници на Судскиот совет на Република Северна Македонија, презентирајќи ги активностите за период 2018-2022 година, постигнатиот напредок и донесените подзаконски акти, како и правците во кои ќе се преземаат активности заради нивна имплементација во процесите, со цел постигнување на повисоки стандарди и унапредување на сите сфери во македонскиот правосуден систем.