Соопштение за 401-та седница на Судски совет на РСМ - 28.04.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 401-та седница на Судски совет на РСМ - 28.04.2022 година

Соопштенија за јавност  |  20.4.2022

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 28.04.2022 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 За 401-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  28.04.2022 година, со почеток во 10,00 часот 

 

  1. Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

УПП бр. 84/22, 110/22, 143/22, 154/22, 166/22;

УПП бр. 78/22, 116/22, 141/22, 164/22, 177/22;

УПП бр. 10/22, 70/22, 81/22, 95/22, 108/22, 121/22, 134/22, 147/22, 171/22, 182/22;

УПП бр. 79/22, 117/22, 146/22, 158/22;

УПП бр. 586/21, 610/21, 64/22, 77/22, 89/22, 157/22;

УПП бр. 106/22, 118/22, 136/22, 152/22, 163/22, 176/22;

УПП бр. 107/22, 145/22, 156/22, 173/22, 185/22;

УПП бр. 624/21, 37/22, 49/22, 75/22, 88/22, 161/22;

УПП бр. 160/22, 184/22;

УПП бр. 114/22, 126/22, 140/22, 151/22, 162/22.

  1. Донесување на одлука за времено упатување на судија за вршење на судиската функција во друг суд;
  2. Разгледување на барање за мислење од Основен кривичен суд Скопје;
  3. Разно.