Kumtes nga seancën e 294 e mbajture me 09.01.2019. [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtes nga seancën e 294 e mbajture me 09.01.2019.

Njoftim për opinionin  |  10 Jan 2019
Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë informonë se në seancën e 294 e mbajturë me 09.01.12019 vendosi për...

KUMTES


Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë informonë se në seancën e 294 e mbajturë me 09.01.12019 vendosi për:
1.Miratimi i:
• Procesverbali i seancës së 288-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë nga 30.10.2018, 31.10.2018 dhe 05.11.2018.
 • Procesverbali i seancës së 291 të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë nga 28.11.2018.
2. Kryetari Këshillit Gjyqësor kërkoj mendim nga antarët e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë për Propozim për orarin vjetor për punën në Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë për vitin 2019.
 3.Është sjellur programi Vjetor për punën e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë për vitin 2019 me planin Aksionar.   4. Është Miratuar lista përfundimtare të kandidatëve për kryetar të Gjykatës Themelore Krushevë.
5.Lidia Andreska gjykatës në Gjykatën Themelore Krushevë është zgjedhur kryetar në Gjykatën Themelore Kryshevë.
6.Është Miratuar lista përfundimtare të kandidatëve për kryetar në Gjykatën Themelore Berovë.
7.Lenka Simeska gjykatës në Gjykatën Themelore Berovë është zgjedhur kryetar në Gjykatën Themelore Berovë.
8. Violeta Bogojeska u emërua në Komisionin për zbatimin e shpalljeve për emërimin e noterëve.
9. Gjykatësit Hanif Zendeli nga Gjykata Apelit Gostivar, Boshko Bogdanovski nga Gjykata Apelit Manastiri dhe Nake Georgiev nga Gjykata Apelit Shtip u propozuan në organin disiplinor të shkallës së dytë në Dhomën e Noterëve të Republikës së Maqedonisë.
9.Është shqyrtua raporti për zgjedhjet e anëtarëve të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë nga radhët e gjykatësve pas shpalljes së shpallur në "Gazetën Zyrtare të Republikës së Maqedonisë" nr.178/18 nga data 24.09.2018.
10.Është sjellur Vendim për publikimin e shpalljes për zgjedhjen e 2 (dy) gjykatës në Gjykatën Administrative.
11.Janë sjellur Vendime për plotësimin dhe ndrëshimin e vendimeve për forminin e komisionit për vërtetimin e pergjegjësisë për gjykatës apo kryetar të gjykatës.
12. Është sjellur  vendim për ndryshim dhe plotësim të vendimeve për formimin e komisioneve pas kërkesave të paraqitura për përsëritjen e procedurave mbi vendimet përfundimtare të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.