Соопштение од 296-та седница одржана на ден 30.01.2019 година и 31.01.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 296-та седница одржана на ден 30.01.2019 година и 31.01.2019 година

Соопштенија за јавност  |  31.1.2019
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 296-та седница одржана на ден 30.01.2019 година и 31.01.2019 година одлучи за следното ...

СООПШТЕНИЕ

       

Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 296-та седница одржана на ден 30.01.2019 година и 31.01.2019 година, одлучи за следното:

1.    Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

-    УПП.бр.396/18, 828/18, 838/18, 848/18;
-    УПП.бр.379/18, 834/18, 846/18;
-    УПП.бр.849/18;
-    УПП.бр.763/18, 797/18, 809/18, 820/18, 832/18, 845/18, 856/18, 868/18;
-    УПП.бр.665/18, 743/18, 754/18, 798/18;
-    УПП.бр.121/18, 441/18, 536/18, 696/18, 717/18, 772/18, 793/18, 824/18, 831/18;
-    УПП.бр.375/18, 784/18, 791/18, 813/18, 822/18, 851/18, 864/18;
-    УПП.бр.658/18, 680/18, 788/18, 812/18, 840/18, 865/18;
-    УПП.бр.641/18, 808/18, 815/18, 833/18;
-    УПП.бр.28/18, 92/18, 116/18, 237/18, 567/18, 590/18, 683/18, 747/18, 781/18, 796/18, 807/18, 829/18, 837/18, 862/18.

Расправата по претставките: УПП.бр.524/18, 710/18, 804/18, 852/18 и 875/18 е одложена.