Соопштение од 319-та седница одржана на ден 30.09.2019 година и 01.10.2019 година и продолжението на 318-та седница одржана на 30.09.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 319-та седница одржана на ден 30.09.2019 година и 01.10.2019 година и продолжението на 318-та седница одржана на 30.09.2019 година

Соопштенија за јавност  |  01.10.2019
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на продолжението на 318-та седница одржана на ден 30.09.2019 година, одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Македонија известува дека на продолжението на 318-та седница одржана на ден 30.09.2019 година, одлучи за следното:

10. Формирaни се комисии на известители по 5 (пет) поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

По завршувањето на 318-та седница, Судскиот совет на РСМ продолжи со 319-та седница на 30.09.2019 година и продолжението на 01.10.2019 година одлучи за следното:


1.Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

-    УПП.бр.199/19, 210/19, 243/19, 255/19, 281/19, 289/19, 326/19, 336/19, 360/19;
-    УПП.бр.130/19, 234/19, 283/19, 307/19, 316/19;
-    УПП.бр.74/19, 190/19, 241/19, 294/19, 301/19;
-    УПП.бр. 592/18, 240/19, 299/19, 302/19, 319/19, 329/19, 373/19, 392/19, 398/19;
-    УПП.бр.116/19, 150/19, 169/19, 179/19, 185/19, 212/19, 230/19, 247/19, 258/19, 265/19, 287/19;
-    УПП.бр.228/19, 318/19, 334/19, 362/19, 372/19, 377/19;
-    УПП.бр.61/19, 73/19, 105/19, 196/19, 305/19, 312/19, 324/19;
-    УПП.бр.23/19, 280/19, 285/19, 327/19, 347/19, 355/19, 359/19;
-    УПП.бр.33/19, 154/19, 225/19, 291/19, 308/19, 321/19, 328/19, 341/19, 349/19, 363/19, 375/19;
-    УПП.бр.64/19, 156/19, 266/19, 279/19, 295/19, 306/19;
-    УПП.бр.226/19, 261/19, 300/19, 354/19, 368/19, 379/19.

Расправата по претставките: УПП.бр.173/19, УПП.бр.224/19 и УПП.бр.134/19 е одложена.

2. Донесено е Решение за продолжување на мандатот на судија кој поднел изјава за продолжување на мандатот, согласно Законот за судови, и тоа за  Амди Мифтари, судија на Основен суд Тетово.