Kumtesë për seancën e 421-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut ee cila do të mbahe me datë 29.11.2022. [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtesë për seancën e 421-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut ee cila do të mbahe me datë 29.11.2022.

Njoftim për opinionin  |  22 Nën 2022

KUMTESË

Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut dë të mbajë seancë me datë 29.11.2022 (e mërtë) me fillim në ora 10,30 në sallën e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut me këtë:  

                     REND  DITE

Për seancën e 421-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut do të mbahet më datë 29.11.2022 me fillim në ora 10,30.

1.Miratim i:

-Procesverbalit nga seanca e 408-ta nga data 07.07.2022 viti,

-Procesverbali  nga  seanca e 416-ta nga data 27 dhe 28.09.2022,               

-Procesverbali  nga seanca e 417-tа nga data 19.10.2022 dhe

-Procesverbal nga seanca e 419-ta nga data 08.11.2022 vit;

2.Diskutimi mbi parashtresat dhe ankesat nga qytetarët dhe personat juridikë mbi punën e gjykatësve, kryetarëve të gjykatave dhe gjykatave, janë dorëzuar Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë, si në vijim:

UPP nr. 214/22, 217/22, 265/22, 353/22, 362/22, 367/22, 389/22;

UPP nr. 244/22, 321/22, 348/22, 360/22, 378/22,;

UPP nr. 122/22, 205/22, 237/22,  242/22, 253/22, 275/22, 357/22,   361/22, 363/22, 372/22;

UPP nr. 374/22, 377/22, 385/22;

UPP nr.52/22, 57/22, 77/22, 132/22, 238/22, 279/22, 289/22, 294/22, 331/22, 370/22, 412/22;

UPP nr.192/22, 227/22, 251/22, 255/22, 267/22, 359/22, 384/22;

UPP nr. 250/22, 364/22, 375/22, 388/22;

UPP nr. 346/22;

UPP nr.349/22, 356/22, 382/22, 399/22;

UPP nr. 343/22, 365/22, 391/22;

UPP nr. 347/22, 354/22, 386/22, 406/22.

3.Sjellja e vendimit për ndërprerjen e funksionit gjykatës për shkak të plotësimit të kushteve për pension pleqërie.

4.Shqyrtimi i raportit të Komisionit për sjelljen e dokumenacionit në kohë të duhur të fletëparaqitjeve dhe kompletimi i dokumentave nga publikimi i shpalljes për kryetar të Gjykatës së Apelit Shkup

5.Shqyrtimi dhe miratimi të Programit dhe të Planit të veprimit për përcjelljen e korrupsionit në gjykata për vitin 2002-2025;

6.Shqyrtimi i Raportit për punën e gjykatave në RMV për tre mujorin e tretë për vitin 2022;

7.Vendosje për kërkesën e dërguar për kompensim të shpenzimeve të udhëtimit;  

8. Vendosje për kërkesën e dërguar për kompenzim të shpenzimeve;

9.Sjellja pasë njoftimit të gjendjes faktike pas kërkesave të parashtruara për përgjegjësi të gjyqtarit/kryetar të gjykatës;  

10.Diskutim për Raportet për konstatimin e situatës pas kërkesës së dërguar për përgjegjësinë e gjykatësit/kryetar të gjykatës;  

11.Formimi i Komisionit për kërkesat për përgjegjësi të gjykatësit/kryetar të gjykatës;

12.Të ndryshme.