Соопштение од 167-та седница на Судски буџетски совет - 01.09.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 167-та седница на Судски буџетски совет - 01.09.2021 година

Соопштенија за јавност  |  01.9.2021

СООПШТЕНИЕ ОД

167 СЕДНИЦА НА СУДСКИ БУЏЕТСКИ СОВЕТ

ОДРЖАНА НА 01.09.2021 год

 

 

Судскиот буџетски совет на ден 01.09.2021 година ја одржа 167-та седница при што разгледа повеќе точки и во рамките на своите законски надлежности:

 

 1. Усвои Записник од 165-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 30.06.2021 година и Записник од 166-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 03.08.2021 година;
   
 2. Донесе Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец август 2021 година,
   
 3. Согласно Закон за буџет и Закон за судски буџет усвои Предлог Буџет на судската власт за 2022 година;
   
 4. Усвои Извештај за реализација на судскиот буџет до 31.07.2021 година;

 

     Согласно протоколите за заштита на здравјето во услови на пандемијата предизвикана од КОВИД -19 вирусот, седницата  се одржа преку видео конференциска врска на ЗООМ платформа.