Соопштение од 289-та седница одржана на ден 25.10.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 289-та седница одржана на ден 25.10.2018 година

Соопштенија за јавност  |  26.10.2018
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 289-та седница одржана на ден 25.10.2018 година, одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

         


     Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 289-та седница одржана на ден 25.10.2018 година, одлучи за следното:

1.    Барањето на судијата Кирче Донев од АС Штип за исправка на податоците во Судскиот изборен регистар е делумно усвоено.
       Барањето на судијата Славчо Тасев од АС Штип за исправка на податоците во Судскиот изборен регистар е одбиено.

2.    Констатиран е престанок на судиската функција на судијата Зумбуле Даути од ОС Охрид подари смрт.