Соопштение од 276-та седница од 25.04.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 276-та седница од 25.04.2018 година

Соопштенија за јавност  |  27.4.2018
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 276-та седница одржана на ден 25.04.2018 година и продолжението на седницата на 26.04.2018 година одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

         Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 276-та седница одржана на ден 25.04.2018 година и продолжението на седницата на 26.04.2018 година, одлучи за следното:

1. Усвоен е:
•    
Записникот од 275-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 12.04.2018 година.

2. Усвоен е Годишниот извештај за работата на Судскиот совет на Република Македонија за 2017 година.

3. Донесена е Одлука за формирање на Комисија за повторување на постапка по повод конечна пресуда на Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

4. Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

-    УПП бр. 50/18, 96/18, 109/18, 123/18, 155/18, 170/18, 219/18, 396/18;
-    УПП бр. 13/18, 16/18, 31/18, 40/18, 51/18, 65/18, 87/18, 115/18, 495/18;
-    УПП бр. 29/18, 117/18, 377/18, 388/18, 400/18, 425/18, 436/18;
-    УПП бр. 7/18, 146/18, 373/18, 385/18, 403/18, 434/18, 449/18, 459/18, 471/18;
-    УПП бр. 70/18, 140/18, 202/18, 228/18, 254/18, 380/18, 391/18, 404/18, 469/18, 476/18;
-    УПП бр. 64/18, 83/18, 89/18, 100/18, 133/18, 192/18, 240/18, 423/18, 467/18, 492/18;
-    УПП бр. 12/18, 48/18, 132/18, 188/18, 204/18, 378/18;
-    УПП бр. 1/18, 56/18, 90/18, 102/18;
-    УПП бр. 10/18, 44/18, 94/18, 106/18, 212/18, 250/18, 426/18;
-    УПП бр. 22/18, 125/18, 211/18, 226/18, 238/18, 376/18;
-    УПП бр. 15/18, 111/18, 194/18, 231/18, 477/18;
-    УПП бр. 36/18, 66/18, 107/18, 395/18, 409/18.

     Расправата по претставките: УПП.бр.19/18, 75/18, 88/18, 148/18, 182/18, 407/18 и 451/18 е одложена.

     Претставките под УПП.бр. 18/18 и 402/18 се повлечени од подносителите на претставките.

5. Донесено е Решение за престанок на судиска функција на Ахмет Рушити, судија на Апелационен суд Гостивар, поради исполнување на услови за старосна пензија.