Соопштение за 387-та седница на Судски совет на РСМ - 16.11.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 387-та седница на Судски совет на РСМ - 16.11.2021 година

Соопштенија за јавност  |  09.11.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 16.11.2021 година (вторник) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 387-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 16.11.2021 година, со почеток во 10,30 часот

 

  1. Усвојување на:

-Записник од 376-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 24.06.2021 година;

- Записник од 384-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 13.10.2021 година;

-Записник од 385-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 20.10.2021 година;

 

  1. Избор на заменик претседател на Судскиот совет на Република Северна Македонија;

 

  1. Донесување на Одлука за времено упатување за вршење на судиска функција на судија во Основен суд Виница;

 

  1. Донесување на Одлука за утврдување престанок на функцијата судија поротник на Основен суд Струга;

 

  1. Донесување на одлуки по поднесени барања за надомест на трошоци;

 

  1. Разгледување на известување од Основен граѓански суд Скопје;

 

  1. Формирање на Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд;

 

  1. Разно.