Соопштение од 277-та седница од 09.05.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 277-та седница од 09.05.2018 година

Соопштенија за јавност  |  09.5.2018
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 277-та седница одржана на ден 09.05.2018 година одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

      Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 277-та седница одржана на ден 9.05.2018 година, одлучи за следното:

1.   Усвоен е:
•    
Записникот од 274-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 28.03.2018 година.

2.   Распишување на оглас за избор на еден член на Судскиот совет на РМ од редот на судиите припадници на сите заедници кои не се мнозинство во Република Македонија и формирање на Комисија за подготвување на кандидатски листи.

3.   Разгледани и оценети се извештаите за работата на судовите во Република Македонија за првото тромесечие за 2018 година.

4.   Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

-    УПП бр. 468/18, 480/18, 493/18;
-    УПП бр. 141/18, 147/18, 160/18, 171/18, 193/18, 197/18, 217/18, 220/18, 247/18, 413/18, 447/18, 470/18;
-    УПП бр. 167/18, 190/18, 487/18;
-    УПП бр. 143/18, 381/18, 394/18, 417/18, 444/18, 498/18;
-    УПП бр. 242/18, 430/18, 453/18, 466/18, 478/18;
-    УПП бр. 55/18, 196/18, 512/18;
-    УПП бр. 224/18, 401/18, 437/18, 473/18.

     Расправата по претставката УПП.бр.88/18 е одложена.