Соопштение за 278-та седница на Судски совет на РМ - 30.05.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 278-та седница на Судски совет на РМ - 30.05.2018 година

Соопштенија за јавност  |  30.5.2018
Седницата ќе се одржи на ден 30.05.2018 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

       Седницата ќе се одржи на ден 30.05.2018 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 278-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 30.05.2018 година, со почеток во 10,00 часот

1. Формирање на Комисија за определување на потребниот број на судии во судовите на Република Македонија.

2. Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и тоа:

 • УПП бр.2/18, 370/18, 407/18, 540/18, 544/18, 554/18, 559/18;
 • УПП бр.88/18;
 • УПП бр.185/18, 252/18, 400/18, 448/18, 464/18, 474/18, 488/18, 505/18, 510/18;
 • УПП бр.24/18, 25/18, 97/18, 249/18, 483/18;
 • УПП бр.137/18, 154/18, 215/18, 255/18, 406/18;
 • УПП бр.142/18, 149/18, 445/18, 475/18, 539/18;
 • УПП бр.22/18, 150/18, 180/18, 182/18, 405/18, 410/18, 439/18, 452/18, 461/18, 472/18, 486/18, 545/18;
 • УПП бр.5/18, 35/18, 47/18, 112/18, 158/18, 235/18, 244/18, 371/18, 383/18, 398/18, 420/18, 443/18, 455/18, 494/18;
 • УПП бр.28/18, 108/18, 456/18, 458/18, 460/18, 530/18.

3.    Разно.