Соопштение за 279-та седница на Судски совет на РМ - 12.06.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 279-та седница на Судски совет на РМ - 12.06.2018 година

Соопштенија за јавност  |  08.6.2018
Седницата ќе се одржи на ден 12.06.2018 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

      

Седницата ќе се одржи на ден 12.06.2018 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

                                                                         Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 279 -та седница на Судскиот совет на РМ за ден 12.06.2018 година, со почеток во 10,00 часот

1.    Утврдување на единствена посебна листа на кандидати на судиите припадници на сите заедници кои не се мнозинство во Република Македонија.

2.    Донесување на Одлука за формирање на Комисија за спроведување на избор на член на Судскиот совет на РМ од редот на судиите.

3.    Донесување на Одлука за објавување на оглас за избор на претседател на Основниот суд Крушево.

4.    Донесување на Одлука за определување на известител од редот на членовите на Судскиот совет на РМ по поднесено Барање за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија

5.    Разно.


Седницата под точка „4“ од Дневниот ред е нејавна.