Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  15.9.2020

                                              СООПШТЕНИЕ

     Почитувајќи ја во целост самостојноста и независноста на судовите:
    Тргнувајќи од стратешката цел на Судскиот совет на Република Северна Македонија за враќање на довербата на граѓаните во судовите и зачестените реакции на граѓаните по однос на изречените санкции за кривични дела од областа на сообраќајот, Судскиот совет му препорача на Врховниот суд на Република Северна Македонија, како највисок суд, кој согласно Уставот обезбедува единство во примената на законите и воедначување на судската практика, по претходна анализа на судската практика да ја преиспита казнената политика за ваков вид на кривични дела.