Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  12.12.2018
Судскиот совет на Република Македонија формира Работна група која изврши работна посета во Основниот суд Скопје 1 Скопје...

СООПШТЕНИЕ

             

    

     Судскиот совет на Република Македонија формира Работна група која изврши работна посета во Основниот суд Скопје 1 Скопје на ден 11.12.2018 година во 11,00 часот во состав од: Сашко Георгиев, Шемседин Јусуфи и Беким Реџепи, членови на Советот и Весна Толева, државен советник во Судскиот совет на РМ.


      Во рамките на работната посета од страна на Работната група извршен е увид во предметот КУИКП бр.1807/18 во Одделот за извршување на санкции при Основниот суд Скопје1 Скопје.

     Работната група по извршениот увид во списите на предметот констатира дека по предметот е постапувано со исклучителна итност и исклучително почитување на законските рокови, односно постапувано е професионално и стручно од страна на судијата за извршување на санкции и постапката е спроведена во рамките на законот, односно согласно Законот за извршување на санкции.