Соопштение за 347--та седница на Судски совет на РСМ - 21.09.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 347--та седница на Судски совет на РСМ - 21.09.2020 година

Соопштенија за јавност  |  10.9.2020

СООПШТЕНИЕ

          
             Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 21.09.2020 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 347-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 21.09.2020 година, со почеток во 10,00 часот

1.Усвојување на:
• Записник од 340-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 27.05.2020 година и 28.05.2020 година;
• Записник од 343-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 30.06.2020 година;
• Записник од 344-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 09.07.2020 година;
• Записник од 345-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 20.07.2020 година;
• Записник од 346-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 26.08.2020 година.

2.Донесување на Одлука за утврдување на престанок на судија поротник на Основен суд Гостивар.

3.Донесување на одлуки по поднесени барања за надомест на трошоци.

4.Донесување на Одлука за продолжување на мандатот на судија кој поднел изјава за продолжување на мандатот, согласно прописите за работни односи.

5.Разгледување и оценување на извештаите на судовите во Република Северна Македонија, за второто тромесечие за 2020 година.

6.Постапување по предмети за утврдување на одговорност за судија или претседател на суд.

7.Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

8.Разно.