Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  23.3.2020


СООПШТЕНИЕ

              Денес во просториите на Судскиот совет на Република Северна Македонија, новоизбраните судии во Апелационен суд Скопје и тоа:

- Виолета Поповска - судија на Основен граѓански суд Скопје;
- Аритон Ала - судија на Основен граѓански суд Скопје;
- Петранка Ташева - судија на Основен суд Струмица и
- Јусуф Ајрулахи - судија на Основен суд Куманово,

како и новоизбраните судии во Основен кривичен суд Скопје и Основен граѓански суд Скопје од кандидатите од Академија за судии и јавни обвинители:

- Ана Велковска, судија на Основен кривичен суд Скопје;
- Тамара Витларова Смилевска, судија на Основен кривичен суд Скопје;
- Имране Селмани, судија на Основен кривичен суд Скопје;
- Љупка Крчинска Стефкова, судија на Основен граѓански суд Скопје;
- Розеана Тасева, судија на Основен граѓански суд Скопје;
- Сузана Димитриев, судија на Основен граѓански суд Скопје,

       дадоа Свечена изјава пред претседателот и членовите на Судскиот совет на Република Северна Македонија.