Соопштение од 186-та седница на Судски буџетски совет - 30.09.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 186-та седница на Судски буџетски совет - 30.09.2022 година

Соопштенија за јавност  |  30.9.2022

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет (СБС) на 186-та седница одржана на ден 30.09.2022 година во рамките на своите законски надлежности согласно Законот за судски буџет донесе повеќе заклучоци и усвои:

  1. Записник од 185-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 01.09.2022 година;
  1. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец септември 2022 година;
  1. Разгледа и усвои Информација за барања од судовите за обезбедување на дополнителни средства за плаќање на фактури и набавка на електрична енергија;
  1. Измена на Единствен годишен план за вработување во судовите за 2022 година;
  1. Одлука за измена на Годишна програма за капитални расходи од Буџет Судска власт за 2022 година.