Судскиот совет присуствуваше на проширена општа седница на Врховниот суд [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Судскиот совет присуствуваше на проширена општа седница на Врховниот суд

Соопштенија за јавност  |  29.3.2023

 

СУДСКИОТ СОВЕТ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ПРОШИРЕНА ОПШТА СЕДНИЦА НА ВРХОВНИОТ  СУД

 

 Претседателката на Судскиот совет на Република Северна Македонија, Весна Дамева  и членот на Судскиот совет, Зоран Герасимоски,  присуствуваа на Проширената Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија, која се одржа на ден 28.03.2023 година.

На седницата беа разгледани извештаите за работа на судовите во Република Северна Македонија, за 2022 година, во поглед на работата  со предметите, материјалните  и финансиските услови за работа,  на која беше потенцирана и  состојбата со намалениот број на судии, како и  потребата за пополнување на упразнетите работни места со соодветен кадар, а со цел ажурно постапување на  судовите и совладување на заостатокот на предмети.