Соопштение од 420-та седница на Судскиот совет на РСМ - 24.11.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 420-та седница на Судскиот совет на РСМ - 24.11.2022 година

Соопштенија за јавност  |  28.11.2022

 

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на  420-та седница одржана на ден 24.11.2022 година одлучи за следното:

 

1.Донесена е Одлука со која за ВД Претседател на Апелационен суд Скопје е определена Лидија Димчевска, судија на Апелационен суд Скопје;

 

2.За член на  Управен одбор на Академијата за судии и јавни обвинители номиниран е Зоран Герасимовски- член на Судскиот совет на РСМ

-За заменик член номинирана е Анита Данилова- судија на Виш управен суд;

- За член на  Управен одбор на Академијата за судии и јавни обвинители номиниран е Беким Мехмеди – претседател/судија на Апелационен суд Гостивар

- За заменик член номинирана е Васка Николовска Масевска – судија на Основен кривичен суд Скопје

 

- За член на Комисија за приемениспит при Академијата за судии и јавни обвинители номиниран е Александар Чичаковски-судија на Управен суд, а за заменик член номинирана е Елизабета Васкова – судија на Управен суд;

 

Седницата ќе продолжи на 29.11.2022 година (вторник) во 10,30 часот.