Соопштение од 364-та седница на Судски совет на РСМ - 24.02.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 364-та седница на Судски совет на РСМ - 24.02.2021 година

Соопштенија за јавност  |  25.2.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 364-та седница одржана на ден 24.02.2021 година одлучи за следното:

 1. Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

  Упп бр.437/20, 494/20, 532/20, 10/21, 23/21, 30/21, 71/21, 78/21, 94/21;

  - Упп бр.123/20, 429/20, 524/20, 537/20, 41/21, 53/21, 65/21, 77/21, 95/21, 102/21, 113/21, 127/21;

  - Упп бр.434/20, 465/20, 476/20, 500/20, 20/21, 56/21, 70/21, 93/21;

  - Упп бр. 89/20, 359/20, 3/21, 17/21, 40/21, 52/21, 76/21, 92/21;

  - Упп бр.343/20, 458/20, 502/20, 538/20, 7/21, 39/21, 75/21;

  - Упп бр.392/20, 33/21, 45/21, 59/21, 69/21, 91/21;

  - Упп бр.428/20, 503/20, 515/20, 535/20, 1/21, 25/21, 37/21, 49/21, 61/21, 85/21, 98/21, 109/21;

  - Упп бр.461/20, 485/20, 505/20, 526/20, 9/21, 24/21, 31/21, 68/21 ;

  - Упп бр.36/21, 47/21, 72/21, 84/21, 96/21;

  - Упп бр.331/20, 371/20, 463/20, 528/20, 12/21, 18/21, 35/21, 48/21, 58/21, 67/21;

  - Упп бр.404/20, 479/20, 513/20, 536/20, 22/21, 46/21, 88/21;

  - Упп бр. 270/20, 315/20, 430/20, 460/20, 470/20, 493/20, 531/20, 62/21, 74/21, 99/21;

Расправата по претставките: УПП.бр. 42/21, 51/21, 87/21, 475/20, 107/21 и 73/21 е  одложена.