Соопштение за 275-та седница на Судски совет на РМ - 12.04.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 275-та седница на Судски совет на РМ - 12.04.2018 година

Известувања  |  05.4.2018
Седницата ќе се одржи на ден 12.04.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

       Седницата ќе се одржи на ден 12.04.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 275-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 12.04.2018 година, со почеток во 10,00 часот        

1.  Разгледување и оценување на годишните извештаи за работата на судовите во РМ за 2017 година.

2. Разгледување на прибавените податоци од Министерство за правда и Едусофт ДОО Скопје - Друштво за информатички инжинеринг во врска со Извештајот од извршениот увид во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот деловник во судовите доставен од страна на Министерството за правда.

3.  Донесување на Одлука за времено упатување на судија во Основен суд Делчево.

4.  Разно.


      Седницата под точка „2“ од Дневниот ред е нејавна.