Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  30.3.2019
Од 26-29 март во Дубровник, во организација на Норвешката судска администрација и UNDP, се одржа 4-та Регионална Конференција на иновативни идеи и практики за подобрување на судските перформанси во рамките на Поддршката на судските реформи за западен Балкан...

СООПШТЕНИЕ

             

   

    Од 26-29 март во Дубровник, во организација на Норвешката судска администрација и UNDP, се одржа 4-та Регионална Конференција на иновативни идеи и практики за подобрување на судските перформанси во рамките на Поддршката на судските реформи за западен Балкан. На Конференцијата учествуваа претставници од Норвешка, Финска, Шветска, Северна Македонија, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Албанија и Косово. Република Северна Македонија беше претставувана од страна на членовите на Судскиот совет на РСМ Лорета Горгиева и Мирсад Суроји.
    На Конференцијата се презентира иновативни пристапи и добри практики во судската организација и работни процеси кои се применуваат за подобро менаџирање и финкционирање на судовите и судството воопшто.
     Како и на преходните три конференции се разменија идеи, искуства, практики, проблеми со кои се соочуваат и начин за нивно решавање.