Соопштение за 284-та седница на Судски совет на РМ - 18.09.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 284-та седница на Судски совет на РМ - 18.09.2018 година

Соопштенија за јавност  |  12.9.2018
Седницата ќе се одржи на ден 18.09.2018 година (вторник) со почеток во 9,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

       Седницата ќе се одржи на ден 18.09.2018 година (вторник) со почеток во 9,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:                                                                

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 284-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 18.09.2018 година, со почеток во 9,00 часот

1. Усвојување на:

    • Записник од 280-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 04.07.2018 година, 05.07.2018 година и 09.07.2018 година; и
    • Записник од 283-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 30.08.2018 година.

2. Донесување на Одлука за објавување на Оглас за избор на претседател на Основниот суд Берово.

3. Донесување на Правилник за содржината и формата на актот за начинот на вршење на видео надзор; Правилник  за пријавување, реакција и санирање на инциденти; Правилник за определување на обврските и одговорностите на администраторот на информацискиот систем и на овластените лица при пристапувањето до документите и информатичко-комуникациската опрема; Правилник за начинот на правење на сигурносна копија, архивирање и чување, како и за повторно враќање на зачуваните лични податоци; Правилник за техничките и организациските мерки за обезбедување тајност и заштита на обработката на личните податоци; Правилник за начинот на уништување на документите, како и за начинот на уништување, бришење и чистење на медиумите и План за создавање на систем на технички и организациски мерки за обезбедување тајност и заштита на обработката на личните податоци.

4. Донесување на Одлука за објавување на Оглас за избор на членови на Судскиот совет на Република Македонија.

5. Разгледување и оценување на извештаите за работата на судовите во Република Македонија за второто тромесечие за 2018 година.

6. Разно.