Соопштение за 428-та седница на Судскиот совет на РСМ - 25.01.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 428-та седница на Судскиот совет на РСМ - 25.01.2023 година

Соопштенија за јавност  |  20.1.2023

 

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 25.01.2023 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:
 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 За 428-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  25.01.2023 година, со почеток во 10,00 часот 

  1. Усвојување на:

• Записник од 421-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 07.12.2022 година и продолженија од 12.12.2022 и 16.12.2022 година;

 • Записник од 423-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 20.12.2022 година;

• Записник од 425-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 21.12.2022 година;

 • Записник од 426-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 29.12.2022 година и

• Записник од 427-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 11.01.2023 година;

2.Утврдување на престанок на судиска функција поради исполнување на услови за старосна пензија;

3. Разгледување на податоци и Функционални анализи во врска со времено упатување на судии за вршење на судиска функција во друг суд;

4.Разгледување на Насоки за толкување и имплементација на начелата содржани во Етичкиот кодекс за членовите на Судскиот совет на Република Северна Македонија;

5. Донесување на Одлука за усвојување на Годишен план за јавни набавки за 2023 година;

6.Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

 

УПП бр.367/22, 417/22; 466/22;

УПП бр.411/22, 419/22, 446/22, 459/22, 2/23

УПП бр.352/22, 416/22, 428/22, 440/22, 455/22;

УПП бр.404/22, 427/22, 432/22, 443/22, 457/22;

УПП бр.415/22, 422/22, 429/22, 441/22;

УПП бр.274/22, 372/22, 421/22, 435/22, 460/22, 6/23;

УПП бр. 369/22, 395/22, 426/22;

УПП бр.431/22; 454/22;

УПП бр. 447/22, 451/22, 461/22;

УПП бр. 343/22, 408/22, 433/22, 444/22, 458/22, 468/22;

УПП бр.358/22, 405/22, 442/22, 470/22, 3/23;

 

 7. Разгледување и усвојување на Правилници усогласени согласно Законот за заштита на лични податоци;

8. Формирање на Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд и

9. Разно.