Соопштение за 193-та седница на Судски буџетски совет - 24.01.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 193-та седница на Судски буџетски совет - 24.01.2023 година

Press realeses  |  Jan 20, 2023

 

СООПШТЕНИЕ
 

            Судскиот буџетски совет на ден 24.01.2023 година (вторник) со почеток во 11:00 часот ќе ја одржи 193-та седница со следниот:

 

Д Н Е В Е Н   Р Е Д
 

 1. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец јануари  2023 година, со предлог одлука;
   
 2. Разгледување на Барање на Совет за ИКТ бр.08-3226/1 од 09.12.2022 година за надградба, инсталација и конфигурација на Femida True Records во судовите на РСМ со присуство на претставници на ИКТ Советот и информатичари од судовите;
   
 3. Информација во врска со исплата правични надоместоци за повреда на правото за судење во разумен рок од страна на државни органи;
   
 4. Барање од Судски совет на РСМ и АС Скопје за давање согласност за пополнување на слободно работно место со спогодба;
   
 5. Известување и барање за итна интервенција бр.25/2023 год. од ОС Свети Николе;
   
 6. Разно.

 

Седницата ќе се одржи преку видео-конференциска линија на ЗООМ платформата.