Соопштение за 294-та седница на Судски совет на РМ - 09.01.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 294-та седница на Судски совет на РМ - 09.01.2019 година

Njoftim për opinionin  |  31 Dhj 2018
Судскиот совет на Република Македонија ќе се одржи седница на ден 9.01.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

         
             

     Судскиот совет на Република Македонија ќе се одржи седница на ден 9.01.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:


Д Н Е В Е Н    Р Е Д

     За 294-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 9.01.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1.    Усвојување на:
•    Записник од 288-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 30.10.2018 година,  31.10.2018 година  и 05.11.2018 година;
•    Записник од 291-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 28.11.2018  година.

2.    Мислење од членовите на Судскиот совет на Република Македонија по Предлог годишниот распоред за работа на Судскиот совет на Република Македонија за 2019 година.

3.    Разгледување на Предлог Годишна програма за работа на Судскиот совет на Република Македонија за 2019 година.

4.    Усвојување на конечна ранг листа на кандидатите за претседател на Основен суд Крушево

5.    Донесување на Одлука за избор на претседател на Основен суд Крушево, по одлука бр.08-892/2 од 12.06.2018 година.

6.    Усвојување на конечна ранг листа на кандидатите за претседател на Основен суд Берово

7.    Донесување на Одлука за избор на претседател на Основен суд Берово, по одлука бр.08-1281/2 од 18.09.2018 година.

8.    Донесување на Одлука за објавување на оглас за избор на 2 (двајца) судии во Управниот суд.

9.    Измена и дополнување на одлуките за формирање на комисии за утврдување на одговорност за судија или претседател на суд.

10.    Измена и дополнување на одлуките за формирање на комисии по поднесените барања за повторување на постапките по повод конечните пресуди на Европскиот суд за човекови права.

11.    Разно.

Седницата под точка 9 и 10 од Дневниот ред е нејавна.