Соопштение од 354-та седница на Судски совет на РСМ - 30.11.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 354-та седница на Судски совет на РСМ - 30.11.2020 година

Соопштенија за јавност  |  30.11.2020

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 354-та седница одржана на ден 30.11.2020 година, го дополни дневниот ред и одлучи за следното:

  1. Донесена е Одлука со која Лорета Тодорова судија на Основен суд Велес времено се упатува за вршење на судиската функција во Основен суд Кавадарци за период од 1(една) година од денот на упатувањето.

  2. Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и одлучи за следните претставки:

- Упп бр. 379/20, 389/20, 410/20;
- Упп бр.
312/20, 360/20, 372/20;
- Упп бр.
200/20, 256/20, 267/20, 288/20, 329/20, 363/20, 375/20, 385/20;
- Упп бр.
67/20, 257/20, 277/20, 346/20, 390/20, 411/20, 440/20;
-
Упп бр. 237/20, 258/20, 289/20, 308/20, 324/20, 334/20, 376/20;
- Упп бр. 199/20, 374/20, 382/20;
- Упп бр.
284/19, 142/20, 214/20, 271/20, 279/20, 325/20, 335/20, 366/20;
- Упп бр.
317/20, 323/20, 408/20;
- Упп бр.
154/20, 274/20, 296/20, 302/20, 310/20, 320/20, 338/20, 541/20;
- Упп бр.
109/20, 264/20, 280/20, 300/20, 309/20, 321/20, 333/20, 340/20, 394/20;
- Упп бр.
20/20, 70/20, 79/20, 158/20, 215/20, 291/20, 294/20, 328/20, 339/20.

Претставката: УПП.бр. 352/20 е повлечена и одложена за наредна седница за претставки.  

  1. Разно.