Честитка за денот на судството [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Честитка за денот на судството

Соопштенија за јавност  |  31.3.2020

Почитувани,

Ви го честитам денот на судството и Ви посакувам добро здравје и успех во понатамошната работа. Во овие тешки денови за граѓаните на нашата држава и за човештвото во целина, судството докажа дека може да одговори на секој предизвик.
Судиите и судските службеници останаа истрајни во решеноста да ја повратат довербата на граѓаните преку непристрасно применување на правото, неселективна правда, заштита на човековите права  и основни слободи, еднаквост, рамноправност, недискриминација по кој било основи и обезбедување на правна сигурност врз основа на владеење на правото.

Киро Здравев
Претседател на
Судскиот совет на Република Северна Македонија