Соопштение од 288-та седница одржана на ден 30.10.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 288-та седница одржана на ден 30.10.2018 година

Соопштенија за јавност  |  31.10.2018
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 288-та седница одржана на ден 30.10.2018 година, одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

              
                 Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 288-та седница одржана на ден 30.10.2018 година, одлучи за следното:

1. Усвоен е:

  • Записникот од 287-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 16.10.2018 година.

2. Донесена е Одлука за изменување и дополнување на Правилникот за систематизација на работните места во Судскиот совет на Република Македонија.

3. Усвоени се конечните ранг листи на кандидатите за судија на Вишиот управен суд и за судии на Управниот суд.

4. Донесени се одлуки за избор на судии, по одлука бр.08-997/2 од 6.07.2018 година, и тоа:

  • Одлукa за избор на судија на Вишиот управен суд на Субхи Јакупи.
  • Одлука за избор на 2 (двајца) судии на Управниот суд и тоа на:       

                   Елизабета Васкова и
                   -   Имсале Хасани.

                    Седницата под точка „5“ од Дневниот ред „Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија“ ќе продолжи на ден 31.10.2018 година со почеток во 10,00 часот.