Соопштение од 363-та седница на Судски совет на РСМ - 16.02.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 363-та седница на Судски совет на РСМ - 16.02.2021 година

Njoftim për opinionin  |  16 Shk 2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 363-та седница  одржана на ден 16.02.2021 година, одлучи за следното:

 

  1. Усвоен е:
  • Записникот од 359-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 20.01.2021 година.

 

  1. Донесена е Одлука со која е разрешен судија од вршење на судиската функција поради нестручно и несовесно вршење на судиската функција и истовремено е донесена Одлука за времено оддалечување на судијата од вршење на судиската функција до правосилно завршување на постапката.

 

  1. Формиранa e Комисија на известители по поднесено барање за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.