Соопштение за 330-та седница на Судски совет на РСМ - 29.01.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 330-та седница на Судски совет на РСМ - 29.01.2020 година

Соопштенија за јавност  |  24.1.2020
Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 29.01.2020 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот...

СООПШТЕНИЕ

                Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 29.01.2020 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 330-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 29.01.2020 година, со почеток во 10,00 часот

1.Усвојување на:
    • Записник од 325-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 28.11.2019 година;
    • Записник од 326-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 13.12.2019 година;
    • Записник од 329-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 31.12.2019 година.

2.Усвојување на Годишен план за јавни набавки во 2020 година.

3.Донесување на Одлука по приговор на судија поднесен против одлуката на ВД претседателот на Врховниот суд на РСМ за Годишниот распоред за 2020 година.

4.Донесување на одлуки по поднесени барања за надомест на трошоци.

5.Разгледување на Извештајот на Комисијата за проверка на знаењето на практичната работа со компјутери на кандидатите за судии на Врховниот суд на РСМ.

6.Избор на член/претседател на Комисија за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд и член на Комисија на известители наместо поранешниот член на Судски совет на РСМ - Виолета Богојеска.

7.Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

8.Донесување на Одлука за избор на судии-поротници во Основен кривичен суд-Скопје, Основен суд Виница и Основен суд Гевгелија и за констатирање на престанок на судии-поротници во Апелационен суд Битола, Апелационен суд Гостивар, Основен суд Велес, Основен кривичен суд-Скопје и  Основен суд Кавадарци.

9.Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

• УПП.бр.420/19, 431/19, 434/19, 472/19, 476/19, 564/19;
• УПП.бр.441/18, 190/19, 244/19, 374/19, 497/19, 547/19;
• УПП.бр.35/20;
• УПП.бр.222/19, 366/19, 408/19, 419/19, 463/19, 483/19, 490/19;
• УПП.бр.207/19, 318/19, 539/19, 554/19, 558/19, 577/19, 2/20;
• УПП.бр.402/19, 418/19, 447/19, 480/19, 491/19, 519/19, 542/19;
• УПП.бр.465/19, 469/19, 471/19, 486/19, 510/19, 540/19, 19/20;
• УПП.бр.496/19, 498/19, 521/19, 526/19, 538/19, 546/19, 557/19, 566/19, 4/20;
• УПП.бр.468/19, 495/19, 516/19, 517/19, 518/19, 556/19.

10.Разно.