Соопштение за 309-та седница на Судски совет на РСМ - 29.05.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 309-та седница на Судски совет на РСМ - 29.05.2019 година

Соопштенија за јавност  |  23.5.2019
Седницата ќе се одржи на ден 29.05.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот...
СООПШТЕНИЕ

          Седницата ќе се одржи на ден 29.05.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 309-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 29.05.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1.Усвојување на:
   • Записник од 304-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 23.04.2019 година.

2.Донесување на Одлука за избор на судии поротници во Основен суд Неготино.

3.Донесување на Одлука со која се констатира престанок на функцијата судија поротник во Основен суд Кавадарци и Основен суд Скопје 2 Скопје.

4.Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

- УПП.бр.21/19, 37/19, 86/19, 129/19, 140/19, 151/19, 162/19, 174/19, 188/19, 197/19;
- УПП.бр.6/19, 219/19;
- УПП.бр.799/18, 814/18, 87/19, 118/19, 134/19, 142/19, 156/19, 157/19, 189/19;
- УПП.бр.111/19, 133/19, 144/19, 167/19, 181/19, 191/19, 201/19, 206/19;
- УПП.бр.56/19, 102/19, 113/19, 146/19, 168/19, 180/19, 183/19, 200/19, 211/19, 214/19;
- УПП.бр.35/19, 95/19, 127/19, 163/19, 186/19, 205/19;
- УПП.бр.46/19, 136/19, 147/19, 193/19, 207/19, 209/19, 218/19;
- УПП.бр.548/18, 835/18, 26/19, 36/19, 84/19, 94/19, 116/19, 132/19, 187/19;
- УПП.бр.705/18, 126/19, 182/19, 195/19;
- УПП.бр.594/18, 880/18, 100/19, 110/19, 117/19, 152/19, 194/19;
- УПП.бр.139/19, 153/19, 175/19 176/19, 199/19.

5.Разно.