Соопштение за 390-та седница на Судски совет на РСМ - 27.12.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 390-та седница на Судски совет на РСМ - 27.12.2021 година

Press realeses  |  Dec 20, 2021

 

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 27.12.2021 година (понеделник) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 390-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 27.12.2021 година, со почеток во 10,30 часот

 

 

 1. Усвојување на:
 • Записник од 387-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 16.11.2021 година;
 • Записник од 388-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 29.11.2021 година;

 

 1. Донесување на одлуки за престанок на функцијата судија поротник на Апелациониот суд Штип и на Основниот суд Крива Паланка;

 

 1. Донесување на одлука за избор на судии поротници на Апелациониот суд Штип;

 

 1. Разгледување и оценување на извештаите на судовите за третото тромесечие за 2021 година;

 

 1. Разгледување и усвојување на Предлог Програма за работа на Судскиот совет на РСМ за 2022 година;

 

 1. Разгледување и усвојување на Предлог Интерен план за следење и оценување на работата на судовите, судиите и претседателите на судовите за 2022 година;

 

 1. Разгледување и усвојување на Предлог Годишен план за управување со движење на предметите во судовите во РСМ;

 

 1. Формирање на Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд и

 

 1. Разно.