Соопштение за работна посета во Основниот суд Куманово [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за работна посета во Основниот суд Куманово

Соопштенија за јавност  |  24.8.2017
Работна група составена од членови на Судскиот совет на Република изврши работна посета во Основниот суд Куманово на ден 23.08.2017 година ...

СООПШТЕНИЕ

 

Работна група составена од членови на  Судскиот совет на Република изврши работна посета во Основниот суд Куманово на ден 23.08.2017 година.

Во рамките на работната посета се изврши увид во работата на судиите во Основниот суд Куманово, во кривична и граѓанска материја и тоа:

  • во делот за почитување на законските рокови за преземање на процесните дејствија;
  • почитувањето на законските рокови за донесување, објавување и изготвување на одлуките;
  • констатирање на евентуален  застој во работата на судиите, како и причините за застојот;
  • каква е состојбата со старите предмети во судот;
  • извршен е увид во автоматската распределба на предметите во судот со цел вршење на проверка на функционалноста и користењето на апликацијата Акмис.