Соопштение од продолжението на 353-та седница на Судски совет на РСМ - 26.11.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од продолжението на 353-та седница на Судски совет на РСМ - 26.11.2020 година

Соопштенија за јавност  |  26.11.2020

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на продолжението на 353-та седница одржана на ден 26.11.2020 година, одлучи за следното:

 

Точките под реден број 3(три) и 4(четири) заедно се расправаа:

  • Разгледани се Извештаите од извршените работни посети и Извештаите за стари нерешени предмети во судовите во Република Северна Македонија и донесени се соодветни заклучоци.

5. Донесена е Одлука со која е утврден престанок на судиската функиција на Среќко Митовски судија на Основен суд Прилеп, поради смрт.