Соопштение од продолжението на 280-та седница од 9.07.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од продолжението на 280-та седница од 9.07.2018 година

Соопштенија за јавност  |  09.7.2018
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на продолжението на 280-та седница одржано на ден 9.07.2018 година одлучи за...

СООПШТЕНИЕ

     Судскиот совет на Република Македонија известува дека на продолжението на 280-та седница одржано на ден 9.07.2018 година одлучи за следното:

    8.Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

-    УПП бр. 14/18, 418/18, 442/18, 454/18, 507/18, 527/18, 540/18, 587/18;
-    УПП бр.126/18, 221/18, 372/18, 384/18, 421/18, 432/18, 526/18;
-    УПП бр. 446/18, 517/18, 535/18, 555/18, 577/18, 593/18, 600/18, 610/18;
-    УПП бр. 124/18, 174/18, 236/18, 496/18, 519/18, 532/18, 533/18, 550/18, 582/18;
-    УПП бр. 128/18, 433/18, 525/18, 551/18, 557/18, 612/18;
-    УПП бр. 23/18, 60/18, 61/18, 229/18, 412/18, 503/18, 504/18, 523/18;
-    УПП бр. 389/18, 428/18, 451/18, 462/18, 490/18, 499/18, 511/18, 534/18, 541/18, 562/18, 570/18, 581/18;
-    УПП бр. 392/18, 461/18, 500/18, 509/18, 520/18, 531/18, 564/18, 569/18;
-    УПП бр. 15/18, 35/18, 230/18, 415/18, 431/18, 481/18, 513/18, 575/18;
-    УПП бр. 427/18, 435/18, 514/18, 522/18.

    Расправата по претставките: УПП.бр. 26/18, 75/18, 163/18, 386/18, 457/18, 506/18, 542/18 е одложена.

   Одлука за времено упатување за вршење на судиската функција на судија Шукри Сабриу од Основен суд Скопје 1 Скопје во Основен суд Гостивар, најдолго за период од 1 година од денот на упатувањето.